Gebarentechnologie voor de Galaxy S4?

14 February 2013 | In Samsung Galaxy S4 Nieuws

Steeds meer geruchten komen er over de Galaxy S4, de opvolger van de Samsung Galaxy S3, één van deze aparte geruchten is dat de S4 mogelijk beschikt over speciale gebarentechnologie.

Volgens de Koreaanse nieuwssite DDaily zou Samsung namelijk van plan zijn om de S4 te voorzien van een Atmel chip die de gebarentechnologie, ook wel gesture-based technology genoemd, ondersteunt. Deze technologie maakt het mogelijk om je toestel te besturen door met je vingers vlak boven het scherm gebaren of een bepaalde beweging te maken zonder dat je het touchscreen ook daadwerkelijk aanraakt.

De toevoeging van deze techniek is op zich best grappig maar compleet nieuw is het eigenlijk ook weer niet. Sony introduceerde namelijk al een behoorlijke tijd geleden enkele smartphones met het floating touch systeem dat vergelijkbare functionaliteiten aan de smartphone toevoegde. Overigens beschikt de Galaxy Note 2 ook al over een stukje van deze techniek middels de Air Play functionaliteit maar hiervoor is echter nog wel de stylus nodig.